17 oct. 2008

LAND ROVER G4 Hardtail

Nu, nu mi-am luat noul model de Land Rover, ci doar am o bicicleta ce poarta marca mentionata in teste iar prima mea impresie: FOARTE TARE! Din momentul in care ti-ai pus fundul pe sa, simti ca dai la pedale la ceva de calitate. Bicicleta nu este usoara, dar nici excesiv de grea, fiind potrivita pentru un barbat de 70-95 kg iar cadrul este destul de rezistent si de o calitate peste medie. Franele fata sunt pe disc dar nu am simtit mare diferenta fata de cele pe saboti de pe bicicleta mea. Manetele sunt destul de placute, facand foarte facila schimbarea vitezelor. De asemenea, bicla este dotata cu ochiuri de pisica reflectorizante in fata, in spate si pe ambele roti. Saua este fara dar si poate mult mai placuta decat saua de pe bicicleta mea, astfel ca pentru biciclistii incepatori durerile de posterior nu vor fi o problema atat de grava. Per total, a castigat votul meu de incredere, insa depinde la ce pret o gasiti.


Mai multe informatii despre bicicleta si o poza stock cu ea puteti gasi aici:

http://www.2x2worldwide.com/LR2008/G4Dual.html#



13 oct. 2008

Parcari pentru biciclete, partea a 2-a

Nu trebuie sa ne uitam pana peste Atlantic pentru a vedea un nivel de "cultura ciclistica" adecvata, Olanda fiind o tara destul de exemplificativa in acest sens. Un prieten, care in momentul de fata traieste in Germania, mi-a citit blogul si mi-a trimis niste poze cu cea mai mare parcare de biciclete din lume. Din moment ce nu am gasit alte surse pe internet, trebuie sa-l cred pe cuvant.













































In acelasi timp, japonezii au creat prima parcare de biciclete complet automatizata. Mai jos demonstratia:



9 oct. 2008

Al doilea obiectiv "L"


















Odată cu deschiderea porţilor noului meu studio foto, am fost nevoit să mai fac o investiţie în optica de calitate. Am ales un Canon 70-200mm f/4 L IS, cel mai sharp obiectiv din seria 70-200 şi probabil cel mai bun din punct de vedere al raportului preţ/performanţă. Poţi trage cu el outdoor, chiar la focala de 200, la 1/15, lucru formidabil fara ajutorul unui trepied. Mâine plec într-o delegaţie la munte şi sper ca acolo să prind nişte cadre bune, cu ajutorul cărora să demonstrez capacităţile foarte bune ale obiectivului.

Ca notă finală, recomand oricum acest obiectiv faţă de 70-200 f/2.8 fără IS. Cel pe care îl am eu este mult mai sharp, are IS, este mult mai uşor, mai mic, şi mai ieftin. Apertura mai mare te ajută dar IS-ul compensează cu desăvârşire.