8 aug. 2008

Don't buy used bikes!

Astazi am fost la un service pentru ca problemele care au aparut imediat dupa cumparare au persistat si deveneau din ce in ce mai frustrante. S-au uitat baietii de acolo la ea si au dat un verdict destul de pesimist: "Frate, tre' sa schimbi cate ceva la ea...". Deci, ce am schimbat si ce mai trebuie sa schimb?

1. A crapat schimbatorul Shimano Deore pentru foi si a trebuit sa-l inclocuiesc cu un Shimano Revoshift in valoarea de 35 de lei. Am optat pentru ceva ieftin din cauza ca nu aveam bani de ceva mai scump, iar Revoshift parea cea mai buna alternativa. La cei 35 de lei, mai pune 5 lei manopera.














2. Imi atinge foaia din mijloc schimbatorul iar cei de la service au spus ca pot fi doua cauze: fie e stramb angrenajul, fie e stricat butucul. Acum inca nu stiu care e problema insa ma duc diseara la ei si ii dau de cap. Butucul costa vreo 30-40 de lei iar angrenajul vreo 60-70.

3. Am lantul prea scurt, motiv pentru care imi si sarea de pe foaie lantul. Inca nu vreau sa fac nimic in privinta lui, dar o sa-l schimb cand voi dispune de un buget mai lejer.

Deci, nenorocitul ala care mi-a spus ca bicla este in "stare perfecta si ca merge totul excelent" nu este decat un mincinos notoriu. Pe langa faptul ca este mincinos, mai este si de o prostie rarisima. De ce? Pentru ca am vorbit ieri cu el si i-am explicat problema iar el m-a trimis la un service unde baietii stiau toate antecedentele bicicletei si toate problemele pe care le-a avut pana acum (destul de multe la numar).
Pe tipul care mi-a vandut bicicleta il cheama Octavian sau Dan, are numarul de mobil 0724342741 si ymsn don_virus2005@yahoo.com. Toate aceste date sunt facute publice chiar de el aici, deci nu incalc nici o regula deontologica privind protejarea identitatii. Oricum, tipul nu mai raspunde la telefon, ca dovada ca este o japita trista...


Service-ul la care am fost sa-mi rezolv problemele se afla in zona Foisorul de Foc, chiar langa un magazin de mingi Molten,
pe strada Iancu Cavaler de Flondor si il recomand oricui are probleme cu bicla si are nevoie de niste baieti de treaba.

















Ma apuca toate spumele de pe lume cand vad ca o bicicleta pe care mi-am dorit-o atat de mult nu merge bine, dar vorba celor de peste Atlantic, "water under the bridge". Macar am tras invatatura de minte si pe viitor, cand mai vreau sa cumpar o bicicleta, stiu dupa ce sa ma uit sa-mi dau seama daca e buna sau nu.

2 comentarii:

Romulus Cristea spunea...
Acest comentariu a fost eliminat de autor.
Anonim spunea...

Frate,
Bicicloanta e buna. Ti-am livrat-o ca noua, ce sa-ti fac daca ai dat cu ea de pamant. Frate, cred ca nu stii tu sa mergi pe bicicleta MTB cu suspensii.Ai tras de schimbator pana l-ai rupt si acu dai vina pe altii.